Voor een mooie [kinder]tijd
Brieven voor een mooie [kinder]tijd #35

Brieven voor een mooie [kinder]tijd #35

Het feit dat een antwoord op deze vraag (Hoe weet je wat je wilt?) zo moeilijk is, komt omdat onze generatie en de vorige generaties het hebben afgeleerd ze te stellen. Als kind kregen we mee: ‘zwijgen en luisteren’. De route werd voor ons bepaald. Tot we op een dag achttien jaar waren en moesten kiezen: what’s next? – Eva Daeleman

Met mijn nieuwe aanbod voor het najaar te bekijken, kwam ik steeds weer terug op de woorden “essentie” en “samen leren en leven”. Voor mij is het dan ook teruggaan naar de essentie door samen te leren en te leven. In alle opzichten.

Wat die essentie is, kan voor iedereen wat anders zijn. In grote lijnen komt het voor mij neer op échte verbinding met anderen en met de natuur, rust en stilte, luisteren naar je eigen hart, liefde en dankbaarheid voelen. Het is de reden waarom ik kies voor het rustigere leven, om een atypische ondernemer te zijn en om elke dag dankbaarheid te voelen voor de kleine dingen.

Samen leren en leven wijst deels op het huisonderwijs dat we doen natuurlijk. Ik ben bijna 24/7 met mijn kinderen samen aan het leren en aan het leven. Dat is ook iets wat ik belangrijk vind en wat dus ook weer bij mijn essentie hoort: écht samen zijn met mijn kinderen, mijn gezin. Verbinding zoeken met hen.
Maar los daarvan staat het ook voor wat ik zelf, voor mezelf wil: met anderen samen leven en daardoor leren. Samen kan je, zie je en weet je meer dan alleen.
Niet te letterlijk nemen trouwens dat “samen”. Als een 6/2 emotionele manifestor heb ik mijn ruimte en tijd alleen nodig. 😉

Ik wil je uitnodigen eens na te denken over jouw essentie. Wat is voor jou belangrijk in het leven? Voel het eens.

Dit artikel was een onderdeel van mijn (bijna) wekelijkse nieuwsbrief Brieven voor een mooie [kinder]tijd. Je kan de volledige nieuwsbrief hier lezen en je er ook op abonneren als je dat zou willen.